Az oldal jelenleg nem elérhető!

Billenős és egyéb pótkocsi takaróponyva


Nagyobb rakfelületű billenős pótkocsik fedésének legpraktikusabb megoldását úgynevezett csőtekerős kivitelben készítjük el. Ezekben az esetekben a pótkocsira teljesen egyedi kialakításban van rászabva a ponyva, úgy hogy az egyik oldalon egy tekerőcső is rögzítésre kerül a ponyvába. Ennek elhelyezése tetszőleges, de érdemes úgy megválasztani a helyét, hogy a sofőr is könnyedén hozzáférhessen és egymaga fel tudja tekerni a ponyvát egyik oldalról a másikra.

  

Csukott állapotban a tekerőcső racsnis hevederes szerkezettel van lerögzítve, ezáltal ellenállva az út közbeni rázkódásoknak. A többi oldalon körben gumiköteles vagy gumipókos kivitelben rögzítjük a ponyvát.

Vannak olyan esetek, amikor az autó felépítéséből adódóan különböző akadályozó tényezők léphetnek fel. Egyik gyakori eset, amikor nincsen se fellépő, se rámpa, tehát nem lehet hozzáférni a tekerőcsőhöz könnyedén. Természetesen, ha van kéznél létra, akkor azzal megoldható a probléma, de ezzel elveszíti valódi funkcióját a szerkezet, mivel lényeg az lenne, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben lehessen mozgatni a fedét. Ennél egyszerűbb és komfortosabb megoldást nyújtunk egyedi méretű és szerkezetű rámpák kialakításával. Ezeket a pótkocsi annak a részére szereljük fel, ahol nincsen útban, és könnyen megközelíthető, illetve nem abba az irányba billent lerakodáskor. Álatlában ezek a helyek a pótkocsi elején vannak.


  

A ponyva anyag 1.osztályú 650 g/m2-es, nagy szakítószilárdságú, lakozott felületű, UV védelemmel ellátott, így évek után is könnyen és esztétikusan javítható és színtartós. Széles színpalettánkból könnyedén választhat olyat, ami illeszkedik igényeihez vagy az vontató színéhez. A konfekcionált ponyva szerelvényezése rozsdamentes szerelvényekkel vannak ellátva, ellenállva az időjárási viszontagságoknak.

A tekerőcső 60 mm átmérőjű húzott acélcsőből készül, de bizonyos esetekben ez helyettesíthető lapos alumínium szelvénnyel is. (kisebb fesztávú pótkocsiknál) A fémszerkezetek horganyzott felületkezeléssel vagy színre fényezéssel vannak ellátva. A kivehető tekerőkar és a csőtartó konzolok előre legyártott kivitelben, akár külön külön is megvásárolhatóak webshopunkban.

Összegezve:
  • könnyen és gyorsan kezelhető megoldás
  • színtartós és utólag is könnyen javítható PVC ponyva
  • felületkezelt fémelemek, hosszú élettartam
  • teljesen egyedi kialakítású megoldás, szinte bármilyen pótkocsira alkalmazható
  • közúti előírásoknak megfelel

Kérjen egyedi árajánlatot kollégánktól az info@gege.hu email címen.